Scandic är en plats där människor möts, jobbar och skapar minnen. I det här avsnittet får vi träffa Benoit Garcia, en driven hotelldirektör med rötter i både Frankrike och Spanien. Vi dyker ner i historien bakom Scandic Infra City, eventhotellet med ett unikt Penthouse, skapat av visionären Lars Gullstedt. Vi får även höra om hur Scandic arbetar för att ta hand om både medarbetare och gäster och om hur de ständigt arbetar för att skapa en mer hållbar framtid. Lyssna här! Detta avsnitt är inspelat tidigare i år med vår förre verksamhetschef Camilla König Ekegren. Inför publiceringen av detta avsnitt meddelade Benoit att han från och med 1 december 2024 lämnar över stafettpinnen till den nya hotelldirektören Charlotte Rosengren.
Hem » Väsbypodden
Väsbypodden
Väsbypodden är Väsby Promotions satsning för att fler ska få inspiration av personer från näringslivet, såväl lokalt som regionalt. Syftet är att genom intervjuer lyfta blicken och sätta fokus på näringslivsfrågor som exempelvis hållbar tillväxt och entreprenörskap.
Alla avsnitt
Loading...
Denna gång gästas vi av vår Diamantpartner Mondelez Sverige där vi får höra VD Martina Flemström berätta om sin fantastiska karriärresa, Marabous historia, chokladfavoriter, framtidsplaner och framför allt om företagets storsatsning i fabriken i Upplands Väsby värd 200 miljoner kronor. Vi får även svaret på hur namnet Mondelez kom till och vad det egentligen betyder. Lyssna här! Detta avsnitt är inspelat tillsammans med vår tidigare verksamhetschef Camilla König Ekegren.
Lyssna direkt
I detta avsnitt får vi en inblick i vår samarbetspartner Väsbyhem, ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Upplands Väsby kommun. Sedan 11 år tillbaka leder Amra Barlov Lindqvist, VD i Väsbyhem, arbetet mot en gemensam vision: Att vara en värd för alla, både idag och i morgon. Amra berättar hur hon brinner för människan i centrum och om hur Väsbyhem arbetar för att göra skillnad på riktigt, från satsningar på kollo för barn till att bygga för social hållbarhet i en attraktiv stad. Lyssna här! Detta avsnitt är inspelat den 10 juni, 2024 med vår tidigare verksamhetschef Camilla König Ekegren.
Lyssna direkt
I detta avsnitt får vi följa Josefin Lillhages imponerande resa inom simningen – från hennes första simlektioner som 4-åring i Göteborg till när hon vid 12 års ålder påbörjade sin seriösa satsning på sporten. Efter gymnasiet flyttade Josefin till Väsby för att fortsätta utvecklas som simmare. Josefin delar med sig av sin 15 år långa landslagskarriär, som började vid VM i Rio de Janeiro när hon bara var 15 år gammal. Lyssna när hon berättar om sina drivkrafter, hur mental träning hjälpte henne att vända motgångar till framgångar, och vad hon gör idag efter att ha avslutat sin framgångsrika karriär. Lyssna här!
Lyssna direkt
I detta avsnitt medverkar Micke Elfvendahl, entreprenören och grundaren av Väsby Fukt. Micke brinner för mänskliga möten och hållbara relationer och trivs bäst när han får hjälpa människor i krisartade situationer. Ledarskap och självledarskap är kärnan i hans arbete, vilket många nöjda kunder kan vittna om. Efter att ha flyttat tillbaka till Väsby från Rosersberg, meddelar Micke: "Nu är vi här för att stanna och växa vidare." Lyssna på detta inspirerande samtal om Mickes resa, hans passion och framgångarna som format Väsby Fukt. Vi beklagar på förhand att ljudupptagningen varierar något, men innehållet är lika intressant som alltid. Tune in och låt dig inspireras av Micke Elfvendahl! Lyssna här! Avsnittet är inspelat i januari 2024.
Lyssna direkt
I detta avsnitt av Väsbypodden gästas vi av Fredrik Mannerstedt, grossistchef på Svensk Cater. Vi får höra Fredrik berätta sin personliga resa om hur han av en slump, efter 20 år som kock, hamnade på Svensk Cater. Ett intressant avsnitt där vi får veta mer om hur Svensk Cater jobbar tillsammans med sina kunder och leverantörer i sitt restaurangkök, den gröna omställningen av sina leveranser, minskat matsvinn och hur företaget egentligen påverkas av inflationen. Lyssna här! Avsnittet är inspelat 15/2 2024.
Lyssna direkt
I detta avsnitt gästas vi av Anders Lilliehöök och Anna Toräng från Gunnes gård. Världens enda rekonstruerade Vikingagård som dessutom är klassad som ett museum. Följ med tillbaka i tiden och ta del av hur denna unika verksamhet bedrivs. Du får veta hur både kläder och djur valts ut för att så gått det går efterlikna livet på en gård under vikingatiden. Varför hamnade gården egentligen i Väsby och vilka utmaningar står de inför? Lyssna här!
Lyssna direkt
I detta avsnitt av Väsbypodden gästas vi av Josefin Durén grundare och delägare av Stockholm Hundsportcentrum som är den största inomhusanläggningen för hundsport i hela Sverige. Lyssna till hur drömmen som uppstod tidigt blev till verklighet och lär dig om de olika hundsporterna samt ta del av Josefines tankar i den debatt som pågår om ett förbud av vissa specifika raser. Detta vill du inte missa! Lyssna här!
Lyssna direkt
I detta avsnitt av Väsbypodden gästas vi av Stefan Westlén från NCC Industry. Vi får lära oss mycket nytt om asfalt och dess egenskaper, olika fragment av sten och hur det påverkar vägbanan. Hur arbetar man hållbart inom denna bransch och vem ligger egentligen bakom julgranen uppe på grushögen? Lyssna här!
Lyssna direkt
I detta avsnitt av Väsbypodden gästas vi av Niklas Mexter, Anläggningschef på Medley Vilundabadet. Vi utforskar livet i en simhall med besökare från bebisar till 90-åringar och betoningen på mänskliga möten. Upplands Väsby satsar på simkunnighet genom att erbjuda gratis simlektioner från grundskola till gymnasium. Vi diskuterar att sänka tröskeln för träning och främja rörelse hos tonåringar från tidig ålder. Här får du ta del av simningens dynamik och dess bredare samhällspåverkan. Lyssna här!
Lyssna direkt
Vi får ta del av Derk de Beers bakgrund, lära oss vad yrket innebär och vilka mandat det medför. Vi pratar om framtidsplaner och ambitioner för Väsby men också det rådande läget och vad som prioriteras just nu.
Lyssna direkt
I detta avsnitt gästas vi av Patrik Björklund delägare av företaget Swedish Wild. Ett företag som vill göra ren och viltkött lättillgängligt för konsumenter genom e-handel. Vi får höra hur idén kom till liv uppe i norra Finland och vilka fördelar det finns med att äta viltkött ur ett hållbarhetsperspektiv. En spännande resa och en affärsidé med sina unika utmaningar.
Lyssna direkt
I detta avsnitt träffar vi entreprenören Jacob de Geer och vi får ta del av uppväxten på Stora Wäsby, föräldrarnas utveckling av gården och hur entreprenörskapet växte fram. I nästa avsnitt med Jacob de Geer får vi följa med på resan till att bli en superentreprenör inom tech, hans första bolag och succén med iZettle. Håll utkik!
Lyssna direkt
I detta avsnitt gästas vi av Cecilia Bergström och Tom Tärnström, ordförande och sportchef i Väsby Hockey. Vi får höra historien om "Miraklet på is" som satte Väsby Hockey på kartan, vi utforskar hur en enastående laganda formar inte bara vinnande hockeytrupper utan bygger stolthet i samhället. Vi tar upp betydelsen av ideella insatser och hur föräldrars engagemang sipprar ned i generationer. Lyssna till framtidsdrömmar och hur det nya samarbetet med Brödernas kan skapa möjligheter för Väsby Hockey att skapa nya rubriker.
Lyssna direkt
Välkomna till ett avsnitt fyllt av spännande insikter! Gör er redo för att dyka in i historien om revisionsbyrån Finnhammars med en av dess visionära grundare, Hans Bredberg. Lyssna när han delar med sig av deras hemliga framgångsrecept och diskuterar hur yrket har förändrats genom åren. Missa inte denna diskussion om revision och avslöjandet av vanliga missuppfattningar!
Lyssna direkt
Framtidens mat del 2 - I detta avsnitt kommer du få höra hur en producents restflöden och avfall kan bidra till en annans aktörs insatsråvaror, hur du som privatperson kan bidra till bättre miljö men också hur Sverige ligger till gentemot klimatmålen. Missa inte detta! Detta är del 2 av 2 om Framtidens Mat.
Lyssna direkt
I detta spännande och informationsrika avsnitt gästas vi av Madeleine Linins Mörner som är programchef för Framtidens Mat ute på Torsåkers gård i Upplands Väsby. Vi får höra om deras arbete om att driva hållbarhet i rätt riktning utifrån livsmedelssystem. Hur de översätter råvaror till hållbara och smakrika måltider och produkter samt vad som driver Madeleine framåt i sitt arbete. Detta är del 1 av 2 om Framtidens Mat, nästa avsnitt släpps 2/6!
Lyssna direkt
I detta avsnitt av Väsbypodden gästas vi av Johan Curman som driver Antuna Gård. Lyssna till historien om gården samt dess framtidsplaner. Vi pratar även om vad det innebär att vara markägare i Upplands Väsby kommun och vilka utmaningar som kommer med det. Ett mycket intressant avsnitt!
Lyssna direkt
I detta avsnitt av Väsbypodden gästas vi av Anne Werner som är egenföretagare och grundare till varumärkesbyrån 3Plan. Vi pratar om resan till att starta eget, vikten av att nätverka och hur man bygger starka varumärken med kreativ kommunikation och marknadsföring. Detta vill du inte missa!
Lyssna direkt
I detta avsnitt av Väsbypodden gästas vi av Upplands Väsbys enda bonde Mats Eriksson som driver det till ytan största bolaget i kommunen, Sättra Gård. Följ med i de olika säsongerna, lär dig om Sättra-metoden och vad det innebär för lantbruket och lyssna till det spännande samarbetet med Axfoundation och framtidens mat.