Utmärkelsen Bästa tillväxt delas årligen ut av kreditupplysningsföretaget Syna. För sjunde gången sedan 2007 hamnar Väsbys företag i topp och visar på en bred och stabil tillväxt. På andra och tredje plats kommer Norrtälje respektive Botkyrka.
Upplands Väsby har vunnit priset fyra gånger tidigare. Det var åren 2008, 2009, 2013 och 2016. Åren 2018 och 2020 placerade sig Väsby bland de tre bästa kommunerna i Stockholms län.
- I Upplands Väsby erbjuder vi bra förutsättningar att driva och utveckla företag. Vi investerar i att möjliggöra en bred plattform för företag med bra och snabb service, information om mark och lokaler och möjlighet till rådgivning och jobbmatchning via samarbete med Väsby Promotion och Tillväxt Väsby. Därför är det extra glädjande att se att företagen i Upplands Väsby åter igen toppar Stockholms läns tillväxtresultat. Det är ett starkt resultat inte minst sett till den tuffa period som Coronapandemin inneburit för många företag, säger Ann-Christin L Frickner (C), ordförande i kommunstyrelsens näringslivs- och kompetensutskott.
Näringslivet i kommunen består av en bredd av branscher och majoriteten av företagen är småföretagare med max tio anställda. Handel, byggsektorn, hälsa, sjukvård, logistik, företagsservice och även företag verksamma inom vård, omsorg och skola är några av branscherna som är etablerade i Upplands Väsby.
Bästa Tillväxt, har delats ut av kreditupplysningsföretaget Syna sedan 2007. Priset premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. Utmärkelsen går till den kommun i varje län i Sverige som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året baserat på företagens senast inlämnade årsredovisningar. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra och hur utvecklingen sett ut över tid. Läs mer här!
- Priset Bästa tillväxt är ett fint erkännande för företagen och trots att vi befinner oss i en pandemi visar utmärkelsen att det finns många livskraftiga företag i Väsby. Jag är också fortsatt optimistisk inför framtiden. Signalerna jag får från företagen är att många önskar att utöka och anställa. Dessutom finns det ett tryck från företag som vill etablera sig här, säger Per-Ola Lindahl, Näringslivschef i Upplands Väsby.