Under några intensiva dagar har vi minglat, varit runt på olika föreläsningar, reflekterat, nätverkat, knutit kontakter, lyssnat och fått massor av inspiration och nya idéer. Vi har deltagit i ett antal dialoger, seminarier och paneler och ett viktigt ord som hela tiden kommer upp är samverkan, både i skola och näringsliv.
Vi har även lyssnat och diskuterat kring mångfald, inkluderande ledarskap, entreprenörskap, miljö och klimat, hållbarhet, beteendedesign, cirkulärekonomi, näringsliv, skola och utbildning, stipendier och praktikplatser och mycket mer.
Vi har träffat härliga och intressanta människor och en del av dessa härliga personligheter kommer ni även att få ta del av på något av våra arrangemang framöver.
Över 4000 evenemang fanns det att välja på under veckan, vilket är drygt 200 fler än i fjol, tur att det fanns en app som man kunde söka i.
Hetaste ämnen under veckan
Hållbarhet är det ämne som flest arrangörer valt för sina evenemang och som närmare 10 procent av alla evenemang berör. Det handlar om hållbara samhällen, hållbar ekonomi, hållbar miljö och hållbar kultur. Därefter är ämnen som Vård och omsorg, Näringsliv, Digitalisering samt Klimat och miljö som många evenemang tar upp. Även media och journalistik samt demokrati, är ämnen som de flesta evenemang handlar om.
Tillgänglighet i fokus
Under de senare åren har alla arrangörer uppmanats att tänka på tillgänglighet. Tillgänglighet i form av exempelvis tecken-, syn- eller texttolkning, entré som är minst 120 cm bred och gärna kolla med lokaluthyraren att det finns handikapptoalett.
Vi har träffat tre av våra fyra talare i Visby, som ska vara med på Näringslivsdagen den 12 oktober. Se våra kortfilmer med dem här. Håll även utkik efter ett nytt avsnitt av Näringslivspodden med Olle Larsson från Sisyfosgruppen som kommer efter sommaren. Se teaser här.
Läs mer om Näringslivsdagen och anmäl dig före den 18 augusti så är du med och tävlar om en mountainbike från Skoda Infra City, till ett värde av 12.000 kr.
Almedalsveckan har arrangerats på Gotland i snart femtio år. Det hela började 1968 när dåvarande utbildningsministern Olof Palme talade från ett lastbilsflak vid Kruttornet i Almedalen. De tidiga årens politiska tal har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats. Genom demokrati och öppenhet ger veckan alla som vill debattera samhällsfrågor möjlighet att delta. Öppenheten och tillgängligheten under Almedalsveckan är unik både för Sverige och övriga världen. Alla evenemang under veckan är kostnadsfria och öppna för alla. De politiska riksdagspartierna är kärnan i Almedalsveckan. Deras medverkan med seminarier, presskonferenser och tal från Almedalen utgör basen i veckan. Varje riksdagsparti har en egen dag i Almedalen och Almedalsveckan pågår från söndag vecka 26 till och med söndag vecka 27.